Home » Minolta MD » Soligor MC 50mm f/1.8

Soligor MC 50mm f/1.8

ÅR: ~1981
LAND: Japan
FATNING: Minolta MD

 

Soligor MC 50mm

Selv om Soligor oversvømte markedet med billig tele- og vidvinkeloptikk er normalobjektivene nesten som en raritet å betrakte. Soligor har gjort noe bra og noe mindre bra og selv om denne 50 millimeteren er helt ok, ligger den under par sammenlignet med tilsvarende objektiver fra samme periode. Gul Soligor logo er et modig designgrep og vitner om en epoke sent på syttitallet vil jeg tippe. Mekanisk bra, men mitt eksemplar har en litt slapp fjer på blendermekanikken som gjør at den åpner å lukker seg veldig sakte. Det finnes også en bryter for å låse blenderen til f/22. Her er videre kun 5 kniver i blenderkonstruksjonen som danner et pentagon nedblendet og optisk er det noe under middels med medium skarphet i senter og svake hjørner fra åpen blender til et godt stykke nedover i registeret. MC distinksjonen i front vitner om flere lag med coating for bedre kontroll av refleksjoner og CA ser også ut til å være under bra kontroll. Billig morro dette, men en Helios 44 (50mm f/2) vil være et mer fornuftig og spennende valg i samme prisleie. Objektivet er produsert av Minolta selv og finnes også som Minolta MD 50mm f/2.

Kamera: Sony A7 II

2 thoughts on “Soligor MC 50mm f/1.8

  1. Morsomt å se et eksempel på «piratoptikk» som faktisk er produsert av eieren av kamerasystemet selv! 🙂

    Men dette er fra 80-tallet, tidligst laget i 1981 da X-700 kom med P-modus og gjorde det nyttig med låsemekanisme på blenderringen. Kanskje fra 1985 eller senere da Minoltas nye autofokussystem overtok som satsingsområde (det kan vel være forklaringen på at de lager «piratoptikk» til eget system ?).

    Mekanisk likner det på en prikk Minoltas egen MD 50mm f/1.7, men kanskje det skiller seg optisk siden det heter 1.8.

    1. Interessant det du sier vedrørende låsemekanismen og trolig har du helt rett i produksjonsperiode også, takk for nye opplysninger 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.