ÅR: 1956
LAND: Japan
DESIGN: 7 elementer/ 4 grupper
FATNING: m39
Vekt: 123g
Kompakte og hurtige Canon 35mm f/1.8 med Planar formula er raskt blitt en av mine favorittobjektiver. 35mm brennvidde er meget anvendelig da den ligger tett på normalen (43.2mm/ diagonal av FF brikke), kan gi begrenset dybdeskarphet og samtidig vid bildevinkel. Canon objektivet er godt bygget i metall med en fokustønne bestående av fine riller for ekstra godt grep. Blenderen er klikkstyrt, har ti kniver i blenderen og stopper på f/22. Bildekvaliteten er god med fenomenal skarphet i senter på åpen blender, men med bløtere hjørner som skarpes pent opp litt nedblendet. Kontrasten er på det jevne og bokeh (den uskarpe delen av bildet) har noe karakter. Objektivet produserer også et snev av unike pastellfarger i sin tegning til forskjell fra andre Canon objektiver fra samme periode.
Objektivet ble produsert i ca. 15000 kopier mellom 1956 og 1962. Dette er et objektiv som har blitt vanskeligere å få tak i god stand og koster gjerne en to-tre tusen på det internasjonale markedet.
Canon har en bra ressursside for gammelt glass: www.canon.com/camera-museum
Her har du virkelig fått frem hva dette objektivet er godt for. Jeg har (dessverre) et sånt liggende nesten ubrukt i skapet, kanskje på tide å ta det frem igjen… Er disse bildene tatt med den originale sensorstacken, eller er huset modifisert (Kolari Vision)?
Huset mitt er umodifisert. En Kolari oppdatering vil ha best effekt på objektiver som har enda større bildevinkel, mindre en 35mm. Den klassiske tegningen fra dette objektivet sammen med snev av pastellfarger gjør Canon 35mm f/1.8 ganske unik etter min mening. 🙂