SG-image 18mm f/6.3

ÅR: 2023
LAND: Kina
DESIGN: 6 elementer/ 4 grupper
FATNING: m43
VEKT: 78g

SG-image 18mm f/6.3 er et kompakt pannekakeobjektiv som dekker en APS-C brikkestørrelse. Dette underllige objektivet har en frontplate som kan designes etter eget ønske som print i dialog med selger. Det kommer pent innpakket i eske med bruksanvisning på Kinesisk, solblender, objektivtaske, UV-filter og et rensesett. Objektivet leveres i E-, X-, Z- og m43-fatning. Er dette et drømmeobjektiv for gatefoto, eller er det bare et leketøy?

Byggekvalitet og funksjoner

SG-image 18mm f/6.3 er et snedig lite objektiv med god byggekvalitet i metall. Objektivet stikker bare 14mm ut fra kamerahuset uten solblender som skrus på plass. Filtergjengene har en diameter på Ø37 på objektiv og Ø49 på solblender. Blenderen er fast på f/6.3 og objektivet har en fokusspake mellom uendeligfokus og nærgrensen på 20cm. Fokusspaken kan også lukke objektivet helt med et innebygd objektivdeksel i form av en liten klaff som legger seg foran ved å trekke den forbi uendeligfokus, kjekt! Uendeligfokus ser også ut til å være godt kalibrert.

Bildekvalitet og tegning

Etter et godt førsteinntrykk så er jo det mest avgjørende hvordan objektivet presterer! Kan man ta gode bilder med det, og hvordan er skarpheten i hjørnene? Dessverre faller det endel igjennom på uendelig fokus, med et skarpt senter med avtagende skarphet mot hjørnene. På mellom og nærdistanse henter det seg endel inn og fungerer brukbart. Kontrasten er også ganske lav gjennom hele registeret. Bokeh, som er den uskarpe delen av bilde oppleves som grei når du fokuserer på noe som er nærme.

En liten nedtur her altså, da dette kunne vært det ultimate reiseobjektivet til å knipse noen raske bilder i godt lys med god dybdeskarphet.

Kamera: Olympus Pen F

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *